Flickr

Flickr je skupnost za skupno rabo fotografij, ki vam omogoča enostavno objavljanje in skupno rabo fotografij na spletu ter dodajanje metapodatkov in komentarjev k vašim slikam. Za iskanje in ogled javnih fotografij na spletnem mestu Flickr ne rabite biti registrirani ali vpisani, za objavljanje fotografij pa morate biti registrirani član spletnih mest Flickr ali Yahoo.

Informacije o računu

  • Na spletni strani Zasebnost profila lahko nastavite, kdo bo videl različne dele vašega profila, med drugim e-poštni naslov, ime za neposredno sporočanje, pravo ime in trenutno lokacijo.
  • V svojih nastavitvah računa lahko prav tako skrijete fotografije ali svoj profil pred iskanji na spletnem mestu Flickr.com in pred iskanji na drugih spletnih mestih, ki uporabljajo vmesnik API družbe Yahoo, vključno z iskalnikom slik družbe Yahoo.

Prakse zbiranja in uporabe informacij

  • V svojih nastavitvah zasebnosti lahko nastavite, da bodo vaše fotografije privzeto vidne javnosti in s tem dostopne vsem, dostop lahko omejite na uporabnike storitve Flickr ali pa jih obdržite v zasebni rabi, tako da boste le vi imeli dostop do njih. Na vseh straneh s fotografijo pa najdete tudi bolj podrobne možnosti za spreminjanje nastavitev za posamezno fotografijo.
  • Besedilne informacije, kot so metapodatki in opombe, poleg fotografije, ki jo gledate, ali iskalnega izraza, ki ste ga vnesli, so lahko osnova za vam prikazane oglase.

Informacije o lokaciji in skupna raba le-teh

  • Ko prenesete fotografijo z geografskim podatkom (npr. iz mobilne naprave) ali svoji fotografiji ročno dodate geooznako, bo lokacija fotografije prikazana na zemljevidu.
  • Nastavite lahko tudi prednostne geografske nastavitve in s tem določite, kdo lahko privzeto vidi lokacijo vaših fotografij. Za spreminjanje prednostnih geografskih nastavitev na posameznih fotografijah kliknite zemljevid, ki je prikazan desno od fotografije.

    Podatki EXIF
    • o Povezavo s prikazom podatkov EXIF o preneseni fotografiji ali videu lahko skrijete. Ta povezava, kjer je primerno, je prikazana na vseh straneh s posameznimi fotografijami in prikazuje znamko in tip fotoaparata, ki ste ga uporabili za ta posnetek. Če ne izklopite prikaza podatkov EXIF na svojem fotoaparatu ali napravi, oziroma jih ne odstranite s slike pred prenosom na spletno mesto Flickr, bo spletno mesto Flickr prejelo in shranilo podatke EXIF, vendar jih ne bo prikazalo, če so skriti.
    • Nekateri fotoaparati shranijo koordinate GPS (lokacijo) v glavo prikaza podatkov EXIF. Če želite, vam lahko Flickr te podatke uvozi in jih uporabi za samodejno določanje lokacije vaših slik na zemljevidu.
    Geo-ograje
    • Geo-ograja je točka na zemljevidu, ki ima posebne privzete geografske nastavitve zasebnosti. Geo-ograje so koristne za lokacije, kot je »doma« ali »šola«, katere bi radi naredili bolj zasebne kot je vaša globalna privzeta nastavitev. Za ustvarjanje geo-ograj kliknite tukaj.

Prakse deljenja in razkrivanja informacij

  • V svojih nastavitvah zasebnosti lahko nastavite, da bodo vaše fotografije privzeto vidne javnosti in s tem dostopne vsem, dostop lahko omejite na uporabnike storitve Flickr ali pa jih obdržite v zasebni rabi, tako da boste le vi imeli dostop do njih. Na strani s fotografijo pa najdete tudi bolj podrobne možnosti za spreminjanje nastavitev za posamezno fotografijo.
  • Svoj račun lahko povežete s spletnimi mesti, kot so Facebook, Twitter, Tumblr in drugimi, ter tako svoje fotografije neposredno povežete z drugimi družabnimi omrežji in spletnimi dnevniki.
    • Vaša zgodovina dostopov za goste vam omogoča urejanje dostopov za goste, ki ste jih ustvarili za skupno rabo svojih fotografij z drugimi.
  • Na namizju Flickr lahko aplikacijam Yahoo (vključno z aplikacijami Aviary, ImageKind in Moo) določite različne ravni dovoljenj za interakcijo z vašim računom ter tako izkoristite prednosti, kot so orodja za urejanje fotografij. Če želite prenehati uporabljati posamezno aplikacijo in preklicati svoje dovoljenje, na spletni strani svojega računa, na povezavi »Skupna raba in razširjanje« kliknite povezavo »Odstrani dovoljenje«.

Prakse glede vaših možnosti za posodabljanje in brisanje informacij

  • Za brisanje posameznih fotografij na spletnem mestu Flickr izberite fotografijo, ki jo želite izbrisati, in nato kliknite gumb »Izbriši«. Z uporabo množičnih postopkov pa lahko izbrišete več fotografij skupaj.
  • Za urejanje svojega profila, privzetih nastavitev zasebnosti za fotografije in drugih nastavitev obiščite spletno stran z informacijami o svojem računu Flickr.

Komunikacije

Drugo

Ta spletna stran opisuje trenutne prakse delovanja družbe Yahoo v povezavi s to storitvijo. V primeru, da družba Yahoo spremeni to storitev tako, da doda ali odstrani določene funkcije ali najame druge ponudnike storitev, se te informacije lahko spremenijo. Za več informacij o tem, kako družba Yahoo obravnava vaše osebne informacije, si oglejte naš pravilnik o zasebnosti.

Pravilnik o zasebnosti družbe Yahoo


Če vas zanima, kako Yahoo obravnava vaše osebne podatke, preberite Pravilnik o zasebnosti. Na tej strani so opisane trenutne prakse družbe Yahoo v zvezi s tem izdelkom ali temo. Informacije na tej strani se lahko spremenijo glede na funkcije, ki jih Yahoo doda ali odstrani.

  • oath