Flickr

Flickr je komunita na zdieľanie fotografií, ktorá vám poskytne jednoduchý spôsob, ako posielať a zdieľať fotografie on-line a pridávať k nim zmysluplné metadáta a komentáre. Ak chcete v službe Flickr vyhľadávať alebo prezerať verejné fotografie, nemusíte byť zaregistrovaný/á. Ak však chcete na službe Flickr alebo Yahoo zverejňovať, musíte byť zaregistrovaným členom.

Informácie o účte

  • V súkromie profilu môžete kontrolovať, kto môže vidieť rôzne časti vášho profilu, vrátane e-mailovej adresy, IM mien, skutočného mena a aktuálneho mesta.
  • V nastavení vášho účtu môžete takisto skryť fotografie alebo váš profil pred vyhľadávaním na flickr.com, ako aj pred vyhľadávaním na stránkach tretích strán, ktoré využíva služba Yahoo API, vrátane vyhľadávania obrázkov Yahoo Image Search.

Zhromažďovanie informácií a zásady používania

  • Vo vašom nastavení súkromia si môžete vybrať fotografie a nastaviť ich pre každého, môžete obmedziť prístup určitému počtu iných užívateľov služby Flickr, alebo ponechať tieto fotografie súkromné, takže k nim budete mať prístup len vy. Na každej strane s fotografiou môže nájsť oveľa podrobnejšie ovládanie na zmenu nastavenia každej fotografie.
  • Zobrazené reklamy sa môžu týkať textových informácií, ako napr. metadáta a poznámky, ktoré súvisia s vami prezeranou fotografiou alebo výrazom, ktorý ste zadali do vyhľadávania.

Informácie o polohe a zdieľanie

  • Keď nahráte fotografiu so zemepisnými údajmi (napr. z mobilného zariadenia), alebo vaše fotografie ručne označíte určitou polohou, miesto fotografie sa môže zobraziť na map.
  • Takisto si môžete nastaviť vaše zemepisné preferencie, aby ste mohli určiť, kto môže vidieť polohu vašich fotografií v predvolenom nastavení. Okrem toho môžete zmeniť nastavenia zemepisných preferencií [/url] pri jednotlivých fotografiách tak, že na každej fotografii kliknete na mapu na pravej strane.

    Údaje EXIF
    • o Môžete si vybrať skryť odkaz zobrazujúci údaje EXIF o fotografiách alebo videu, ktoré nahráte. Odkaz vám podľa použitia, zobrazí všetky vaše individuálne stránky s fotografiami a ukáže výrobcu a model fotoaparátu, ktorý ste použili na zosnímanie záberu. Pokiaľ na vašom fotoaparáte alebo zariadení nevypnete údaje EXIF, alebo ich neodstránite z obrázku pred tým, ako ho nahráte do služby Flickr, služba Flickr prijme a uloží takéto údaje EXIF, ale nezobrazí ich, ak sú tieto informácie skryté.
    • Niektoré fotoaparáty dokážu uložiť koordinácie GPS (umiestnenie) do hlavičky fotografie. Ak si prajete, vaša služba Flickr môže importovať tieto údaje a použiť ich na to, aby vaše fotografie automaticky umiestnila do vašej mapy .
    Geofences
    • Geofence je aktívne miesto na mape, ktoré má osobitné východiskové geografické nastavenia ochrany osobných údajov. Sú užitočné pre polohy ako „domov“ alebo „škola“, ktoré by ste chceli označiť za viac súkromné ako vaše globálne východiskové informácie. Kliknite tu, ak si chcete vytvoriť vaše miesta geofence.

Zásady zdieľania a zverejňovania informácií

  • Vo vašom nastavení súkromia si môžete vybrať fotografie a nastaviť ich pre každého, môžete prístup obmedziť určitému počtu iných užívateľov služby Flickr, alebo ponechať tieto fotografie súkromné, takže k nim budete mať prístup len vy. Na každej strane s fotografiou nájdete aj oveľa podrobnejšie ovládanie na zmenu nastavenia každej fotografie.
  • Môžete prepojiť váš účet so sociálnou sieťou Facebook, Twitter, Tumblr alebo inými stránkami, ak chcete, aby boli vaše fotografie zdieľané na iných sociálnych sieťach alebo blogoch.
  • Na ploche Flickr experience, môžete zadať určitým aplikáciám služby Yahoo (vrátane Aviary, ImageKind a Moo) rôzne úrovne interakcie s vašim účtom a využiť tak rôzne nástroje, napr. úpravu fotografií. Ak chcete prestať používať jednu z týchto aplikácií a odvolať váš súhlas, kliknite na odkaz „Zrušiť súhlas“ pod „zdieľanie a rozširovanie“ na stránke s vašim účtom a toto povolenie zrušiť.

Zásady týkajúce sa vašej možnosti aktualizovať alebo vymazať informácie

  • Jednotlivé fotografie, ktoré máte na službe Flickr, môžete vymazať tak, že vyberiete fotografie, ktoré chcete vymazať, a potom kliknete na tlačidlo vymazať. Alebo pomocou dávkových operácií môžete vymazať skupiny fotografií.
  • Navštívte váš účet Flickr s informáciami, ak si chcete upraviť profil, predvolené nastavenia ochrany osobných údajov pre fotografie a iné.

Komunikácia

Iné

Táto stránka popisuje aktuálne zásady Yahoo týkajúce sa tejto konkrétnej služby. Tieto informácie sa môžu zmeniť, keď spoločnosť Yahoo upraví službu pridaním alebo odobratím určitých funkcií, alebo ak bude využívať iných poskytovateľov služieb. Ak chcete zistiť, ako spoločnosť Yahoo zaobchádza s vašimi osobnými údajmi, navštívte našu stránku so zásadami ochrany osobných údajov.

Zásady ochrany osobných údajov spoločnosti Yahoo


Ak vás zaujíma, ako spoločnosť Yahoo narába s vašimi osobnými informáciami, pozrite si naše zásady ochrany osobných údajov. Táto stránka popisuje aktuálne postupy spoločnosti Yahoo týkajúce sa tohto produktu alebo témy. Ak spoločnosť Yahoo pridá alebo odstráni nejaké funkcie, informácie na tejto stránke sa môžu zmeniť.

  • oath