Flickr

Flickr je komunita pro sdílení fotografií, která Vám nabízí možnost snadno zveřejňovat a sdílet fotografie na internetu a přidávat k nim smysluplná metadata a komentáře. Pokud chcete vyhledávat nebo prohlížet veřejné fotografie na webu Flickr, nemusíte být registrováni. Zveřejňovat fotografie ale mohou pouze registrovaní členové serveru Flickr nebo Yahoo.

Informace o účtu

  • V části Ochrana osobních údajů v profilu můžete určit, kdo uvidí různé části Vašeho profilu, včetně e-mailové adresy, jmen v programech pro okamžité zasílání zpráv, skutečného jména a aktuálního města.
  • V Nastavení účtu rovněž můžete skrýt fotografie nebo svůj profil ve vyhledávání na webu flickr.com i ve vyhledávání na webech třetích stran, které využívají rozhraní Yahoo API, včetně služby Yahoo Image Search.

Postupy shromažďování a používání informací

  • V Nastavení soukromí můžete vybrat, zda fotografie ve výchozím nastavení zpřístupníte všem, omezíte přístup k nim na některé ostatní uživatele webu Flickr nebo tyto fotografie zůstanou soukromé, takže si je budete moci prohlížet pouze Vy. Na každé stránce s fotografií také najdete ovládací prvky, které umožňují podrobnější úpravu nastavení každé fotografie.
  • Reklamy, které se Vám budou zobrazovat, mohou souviset s textovými informacemi, jako jsou metadata a poznámky, připojenými k právě prohlížené fotografii nebo s hledaným termínem, který jste zadali.

Informace o poloze a jejich sdílení

  • Když nahrajete fotografii s geografickými údaji (např. z mobilního zařízení) nebo tyto informace k fotografii přiřadíte ručně, bude poloha fotografie zobrazena na mapě.
  • Můžete rovněž nastavit své geopředvolby a rozhodnout, kdo ve výchozím nastavení uvidí polohu Vašich fotografií. Dále pak můžete změnit nastavení geopředvoleb u jednotlivých fotografií kliknutím na mapu napravo od fotografie.

    Data EXIF
    • Můžete se rozhodnout, že skryjete odkaz na data EXIF týkající se nahrané fotografie nebo videa. Příslušný odkaz je uveden na všech jednotlivých stránkách s fotografiemi a umožňuje zobrazit značku a model fotoaparátu použitého k pořízení snímku. Pokud data EXIF nevypnete přímo ve fotoaparátu či zařízení nebo je ze snímku před nahráním na server Flickr neodstraníte, budou tato data na serveru Flickr uložena. Pokud tyto informace ale skryjete, nebudou se zobrazovat.
    • Některé fotoaparáty dokážou do hlavičky EXIF ve fotografii uložit souřadnice GPS (polohu). Pokud si to budete přát, může Flickr tato data importovat a použít je k automatickému umístění Vašich fotografií na mapu.
    Místa geofence
    • Geofence je místo na mapě, které má speciální výchozí nastavení ochrany údajů o poloze. To je užitečné u míst jako „domov“ nebo „škola“, která byste chtěli mít více chráněná, než je globální výchozí nastavení. Kliknutím sem můžete vytvořit svá místa geofence.

Postupy sdílení a sdělování informací

  • V Nastavení soukromí můžete vybrat, zda fotografie ve výchozím nastavení zpřístupníte všem, omezíte přístup k nim na některé ostatní uživatele webu Flickr nebo tyto fotografie zůstanou soukromé, takže si je budete moci prohlížet pouze Vy. Na každé stránce s fotografií také najdete ovládací prvky, které umožňují podrobnější úpravu nastavení každé fotografie.
  • Svůj účet můžete propojit se službami Facebook, Twitter, Tumblr nebo s jinými weby a zveřejňovat fotografie přímo na jiných blozích a webech pro sdílení v sociálních sítích.
    • Historie vstupenek pro hosty Vám umožní spravovat vstupenky pro hosty, které jste vytvořili, abyste mohli své fotografie sdílet s ostatními.
  • Při používání služby Flickr na počítači můžete určitým aplikacím Yahoo (včetně aplikací Aviary, ImageKind a Moo) přiřadit různé úrovně oprávnění k interakci s Vaším účtem, abyste mohli využít prvky, jako jsou nástroje pro úpravu fotografií. Pokud chcete některou z těchto aplikací přestat používat a odebrat jí oprávnění, klikněte na odkaz „Odebrat oprávnění“ v části „Sdílení a rozšiřování“ na stránce Vašeho účtu a příslušné oprávnění odeberte.

Postupy týkající se možnosti aktualizovat nebo odstranit informace

  • Jednotlivé fotografie, které máte na webu Flickr, můžete odstranit tak, že je vyberete a kliknete na tlačítko pro odstranění. Nebo můžete odstraňovat skupiny fotografií pomocí dávkových operací.
  • Navštivte část s informacemi o Vašem účtu Flickr, kde můžete upravit svůj profil, výchozí nastavení soukromí pro fotografie atd.

Komunikace

Jiné

Tato stránka popisuje aktuální postupy společnosti Yahoo týkající se této konkrétní služby. Tyto informace se mohou měnit s tím, jak společnost Yahoo upravuje tuto službu přidáváním nebo odebíráním funkcí či používáním různých poskytovatelů služeb. Pokud chcete zjistit, jak společnost Yahoo nakládá s Vašimi osobními údaji, navštivte prosím naše Zásady ochrany osobních údajů.

Zásady ochrany osobních údajů společnosti Yahoo


Pokud chcete zjistit, jak společnost Yahoo zpracovává vaše osobní data, navštivte prosím naše Zásady pro ochranu soukromí. Tato stránka popisuje aktuální postupy společnosti Yahoo s ohledem na tento produkt nebo téma. Jak společnost Yahoo přidává nebo odebírá funkce, mohou se informace na této stránce měnit.

  • oath